آیا تلفن قدیمی جیوه دارد؟
در گذشته درون تلفن‌های قدیمی را از جیوه پر می‌کردند. از آن جایی که فلزات رسانا هستند و می‌توان از آن‌ها در وسایل الکترونیکی استفاده نمود، از جیوه نیز برای همین امر استفاده می‌کردند. در زمان گذشته تلفن‌هایی که جیوه داشتند را کمتر کسی داشت. چراکه استفاده از جیوه در تلفن هزینه زیادی هم داشت.
 

 شاید برایتان جالب باشد که در تلفن‌ها و سایر دستگاه‌ها از فلزات دیگری چون طلا و مس نیز کمک می‌گیرند. مثلا در لامپ، لپ‌تاب، سوئیچ‌ها و باتری‌ها نیز از طلا استفاده می‌کنند.
یکی از دلایلی که وسایل الکترونیک را بازیافت می‌کنند هم همین مورد است. درواقع به خاطر مواد ارزشمندی که در آن‌ها به کار رفته است. همچنین در مصرف منابع نیز صرفه‌جویی می‌شود. بسیاری از افراد از فلزهای رسانای داخل وسایل‌ها درآمد دارند و یک تجارت پرسودی را راه انداخته‌اند. به نظر شما جیوه قرمز از کجا به دست می‌آید؟ آیا هنوز هم از جیوه برای تلفن‌های مدرن استفاده می‌شود؟
 

جیوه‌های موجود در تلفن


شما می‌توانید این جیوه را در درون سنگ معدن پیدا کنید. سنگ معدن‌هایی که در خود جیوه قرمز رنگ دارند. معمولا برای ماده‌های منفجره از جیوه قرمز استفاده می‌کنند، ولی چرا باید درون تلفن‌های قدیمی از جیوه استفاده کنند؟
برای این که در تلفن‌های قدیمی از جیوه استفاده کنند، موارد امنیتی بسیار زیادی را باید در نظر می‌گرفتند. جیوه قرمز ماده مایع شکلی است که از چگالی بالایی برخوردار است. آن‌ها خاصیت سم‌زدایی قوی دارند و به همین دلیل می‌توان از آن‌ها در صنایع دیگر نیز استفاده کنند.
امروزه تلفن‌ها با کیفیت بالاتری ساخته می‌شوند و دیگر مانند گذشته از جیوه برای ساخت تلفن استفاده نمی‌کنند. در زمان گذشته نیز بدین دلیل از جیوه استفاده می‌کردند چون علاوه بر رسانا بودن، گرمای کمتری تولید می‌کرد. جیوه فقط در تلفن نبود، بلکه در تلویزیون نیز به کار می‌رفته است.

 جیوه در موبایل


خطرات استفاده از جیوه


جیوه ماده مایعی شکل بسیار خطرناک و سمی است. جیوه غیر آلی برای کلیه‌ها نیزمضر هستند و می‌تواند توسط باکتری‌ها به شکل های عصبی و آلی آن تبدیل شود. همان طور که گفته شد از آن‌ها در مواد انفجاری استفاده می‌کنند. به همین دلیل هرگونه تماس پوستی با ‌آن‌ها خطرناک است. البته در صورت تماس با آن‌ها علائم مسمومیت دیگری را نیز تجربه می‌کنید که شامل موارد زیر است:
⦁    اختلال در بینایی
⦁    تنگی تنفس
⦁    مشکل در شنوایی
⦁    اختلال در تکلم


ضرر جیوه برای طبیعت انسان


هنگامی که تلفن‌های همراه به خصوص مدل‌های قدیمی به طور نادرستی بازیافت می‌شوند یا در محل‌های اشتباهی زباله‌های الکترونیکی را دفن می‌کنند؛ در نهایت تاثیرات منفی بر تمام سیستم‌های بدن انسان ایجاد می‌شوند.
تلفن‌های همراه حاوی سموم مضر از جمله سرب، جیوه، آرسنیک، کادمیوم، کلر و برم هستند که می‌توانند به آب‌های زیرزمینی نشت کرده و در زنجیره غذایی تجمع پیدا کنند و به خاک، منابع آب، پوشش گیاهی، حیوانات و انسان‌ها آسیب وارد کنند.
زباله‌های الکترونیکی 2 تا 5 درصد از جریان زباله‌های جامد را تشکیل می‌دهند و هر سال بین 3 تا 5 درصد افزایش می‌یابد و میزان سموم مضر نشت شده به اکوسیستم ما را افزایش می‌دهد. برای جلوگیری از این روند مرگبار،  افراد باید گوشی‌های همراه مستعمل و سایر وسایل الکترونیکی را فقط با بازیافت‌های دارای گواهی e-Stewards بازیافت کنند تا اطمینان حاصل شود که زباله‌های الکترونیکی سمی آن‌ها به محل دفن زباله نمی‌رود.
 بعد از گذشت زمان انسان متوجه شد که ساخت موبایل با جیوه به صرفه نیست در نتیجه از مقدار ناچیزی در دستگاه‌ها و تلفن‌ها استفاده کردند. e-Stewards استاندارد طلایی شناخته شده جهانی است که برای بازیافت الکترونیک مسئول شده است.

جیوه قرمز





آیا اپل نیز از جیوه استفاده می‌کند؟


به لطف یک کمپین صلح سبز در سال 2007، اپل متعهد شد که تعدادی از مواد سمی را در آیفون‌های خود کاهش دهد یا ممنوع کند. از جمله مواد بازدارنده شعله بروم دار (BFRs) و پلی وینیل کلرید پلاستیکی کلردار (PVC)  بودکه با مشکلات تیروئید، اختلالات یادگیری در کودکان مرتبط بود. اپل همچنین سرب و جیوه را در محصولات نهایی خود ممنوع کرده است.
 با این حال، این ممنوعیت‌ها فقط برای محصولات نهایی اعمال می شود و متاسفانه برای فرآیندهای تولید هنوز از این مواد سمی استفاده می‌شود؛ به این معنی که کارگران همچنان در معرض خطر قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی هستند.
 

در کجای ایران جیوه وجود دارد؟


در ایران هنوز معدن که جیوه داشته باشد پیدا نشده است؛ البته که بعضی از کارشناسان و زمین شناسان توانسته‌اند یک سری اطلاعات مهمی را جمع آوری کنند. مهم‌ترین منابع جیوه در ایران آشوب نام دارد. این ناحیه یکی از بزرگ‌ترین منبع‌ها است. یکی دیگر از منابع در آذربایجان شرقی قرار دارد که نزدیک مرز باکو می‌باشد. در شرق ایران نیز یک ناحیه دیگر جیوه وجود دارد که قره باغ نام دارد.
 

در کدام قسمت گوشی از جیوه استفاده می‌شود؟


معمولا از جیوه برای ساخت باتری استفاده می‌کنند. اگر به علامت‌های روی باتری دقت کرده باشید، می‌بینید که گفتند نباید آن‌ها را داخل سطل زباله بیندازید. به همین دلیل است که باتری‌های موبایل‌ها اکثرا سمی و خطرناک هستند و نباید وارد چرخه طبیعی انسان‌ها شود؛ چرا که هنگام استفاده از این باتری‌ها علائم‌های مسمومیت نمایان می‌شود.
جیوه‌ها در لامپ‌ها نیز به کار می‌روند. به همین دلیل وقتی می‌شکنند باید با احتیاط زیاد آن‌ها را جمع کنید. جیوه انواع مختلفی دارد که در زیر آن‌ها را معرفی می‌کنیم.
⦁    جیوه عنصری
⦁    جیوه قرمز
⦁    جیوه آلی
⦁    جیوه غیرآلی
 

جیوه عنصری


جیوه‌های عنصری از دیرباز تاکنون مورد استفاده‌های پزشکی قرار گرفته‌اند. از آن‌ها برای دماسنج‌ها، فشارسنج‌ها و سایر ابزارهای پزشکی استفاده می‌کنند. آن‌ها حالت مایع دارند و می‌توانند به شکل‌های دیگر فیزیکی نیز تبدیل شوند.  

جیوه قرمز


یکی دیگر از انواع جیوه است که در گوشی موبایل، تلویزیون، چرخ‌های خیاطی، انواع باتری‌ها و لامپ‌ها به کار می‌روند. همچنین در گذشته برای ساخت رادیو‌ها نیز از آن استفاده کرده‌اند. به طور کلی در وسایل‌های الکترونیکی جیوه قرمز دیده می‌شود.

جیوه آلی


این جیوه خطرناک و سمی است. یک سری ترکیبات آلی که از این جیوه تشکیل شده است، در زندگی روزمره ما وجود دارند. البته که برخورد مستقیم انسان با این ماده بسیار مضر است و سلامتی را تهدید می‌کند.
 

جیوه غیر آلی


این نوع جیوه وقتی به دست می‌آید که با سایر عناصری مانند اکسیژن یا گوگرد ترکیب شود. معمولا رنگ‌ آن‌ها سفید است و در بازار موجود هستند.
 

آهنگ شاد

کانال تلگرام ناحی موزیک

  • شنبه 20 خرداد 1402
  • 0 دیدگاه
  • 57 بازدید

ارسال دیدگاه

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]